Illegális bevándorlás

2022.03.16. 10:33

Hat településen volt szükség a határvédők intézkedéseire Bács-Kiskun megyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 289 határsértőt tartóztattak fel és 375 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 66 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kunbaja, Homorúd és Katymár közigazgatási területén — írja a police.hu.

 

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 206 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Ruzsa és Öttömös közigazgatási területén. Budapesten 1, a Győr-Moson-Sopron megyei Sopronkövesden és Téten 9, a Pest megyei Inárcson 7 határsértőt tartóztattak fel.

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, török, iraki, tunéziai, szudáni, indiai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt 24 órában 23 esetben összesen 375 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 13 esetben 177 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 198 főt.  

 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 7, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!