Kék hír

2022.03.01. 14:11

Előzetesben a pirtói sofőr, aki átment az úttesten fekvő férfin, majd továbbhajtott

Ittas járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják azt a 26 éves pirtói férfit, aki szombat éjjel részegen vezetett, és nem vett észre egy, az úttesten fekvő férfit. Miután elütötte, ki se szállt, hanem hazament és lefeküdt aludni.

Hraskó István

Fotó:

A rendőrség szombat reggel közölte, hogy aznap hajnali 4 óra után néhány perccel egy kisteherautó sofőrje Pirtó belterületén, az Új utcában egy, az út mellett elhagyott kerékpárra lett figyelmes, és későn észlelte az úton fekvő 45 éves férfit, aki a gépjármű alá szorult. A helyszínre mentők is érkeztek, de az elgázolt férfi már semmilyen életjelet nem mutatott. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók segítettek kiemelni a kisteherautó alá szorult áldozat holttestét. 

A rendőrök az úton egy ismeretlen autó lökhárítójának egy részét és további anyagmaradványokat is megtalálták, így felmerült a gyanú, hogy egy másik gépjármű üthette el korábban a férfit. 

Az egyenruhások nem tévedtek, pár házzal odébb egy udvaron megtalálták az elhagyott autóelemekhez tartozó járművet. A házban felkeltették az ottlakó ittas férfit, aki elmondta, hogy hazafelé ment, amikor valami csattanást hallott, de nem foglalkozott vele és beállt az udvarába, majd lefeküdt aludni. A sofőrt előállították a rendőrök. A baleset körülményeit büntetőeljárás keretében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.  

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője kedden arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását a gyanúsított 26 éves férfinek.  

A bíróság közlése szerint ittasan ment autójával, és későn vette észre, hogy az úttesten keresztben fekszik a férfi, a kerékpárja mellett. A gyanúsított az erőteljes fékezés ellenére nem tudott megállni és elütötte, majd anélkül, hogy meggyőződött volna áldozata állapotáról, elhagyta a helyszínt. 

A földön fekvő férfi feltehetően már ekkor életét vesztette, ezt követően ment át rajta a hajnali órákban a kisteherautó a jobb első kerekével, ennek a sofőrje viszont megállt, és értesítette a rendőrséget.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el. A döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában