Kék hírek

2022.03.03. 09:55

Elfogtak egy embercsempészt a rendőrök Kiskunmajsánál, a migránsokat helikopterrel keresik

Egy 18 éves litván csempészt fogtak Bács-Kiskun megyében. A határsértők elszaladtak, a felkutatásuk jelenleg is folyamatban van.

baon.hu

Fotó: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei csütörtökön 8 óra 22 perckor Kiskunmajsa közigazgatási területén egy gépjárművet akartak ellenőrizni. Miután megállt az autó, az ajtót kinyitva több férfi elszaladt – írja a police.hu.

A gyanú szerint az ottmaradt sofőr segítséget akartak nyújtani a csoportnak abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

A migránsok felkutatása folyamatban van. A keresésben a Készenléti Rendőrség helikopterét is bevetetik a rendőrök.

A 18 éves litván embercsempészt előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában