Vádemelés

2022.03.10. 09:32

Bitcoinnal fizette ki és a munkahelyére kérte postázni a drogot a kécskei férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer birtoklás kísérlete miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy tiszakécskei férfi tavaly februárban Hollandiából postán amfetamint rendelt, amit kriptovalutával fizetett ki. A küldeményt azonban nem kapta meg, mert a csomag a postaközpontban lebukott.

Baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint a tiszakécskei férfi 2021 februárjában internetes weboldalról, Hollandiából kábítószert rendelt, melyet a munkahelyére kért postázni. A férfi a vételárat ugyancsak interneten keresztül, kriptovalutával, bitcoinnal fizette ki az ismeretlen eladó részére – írja az ügyészség.hu.

 

A NAV Repülőtéri Igazgatósága a Magyar Posta Zrt. központjában 2021. február 12-én a vádlott nevére és munkahelye címére ismeretlen feladó által küldött csomagban bruttó 28,5 gramm fehér színű oldatot talált. A csomagban lévő anyag kábítószernek minősülő amfetamint tartalmazott, amelynek hatóanyagtartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy hétszerese volt.

 

Az ügyészség a férfit kábítószer birtoklás bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában