Videóval

2022.03.16. 19:18

Autót kaptak a kadafalvi polgárőrök

Új szolgálati járművet kapott a Kadafalvi Polgárőr Egyesület. Az autót szerdán adták át.

Horváth Péter

Balról: Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Salacz László országgyűlési képviselő, Mák Kornél egyesületi elnök, Fekecs Dénes megyei elnök, Czigány János és Kerti István. Fotó: Horváth Péter

Az Országos, illetve a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) jóvoltából egy felújított Skoda szolgálati autóval gazdagodott a Kadafalvi Polgárőr Egyesület, amit szerdán adtak át a Granada Hotel parkolójában. Dr. Mák Kornél egyesületi elnök hangsúlyozta, hogy ugyan két szolgálati autójuk már van és motorkerékpárral is rendelkeznek, sőt siklóernyős polgárőr is szolgálatot teljesít náluk, mégis nagy szükség volt a járműre a nagy területen végzett szolgálatellátás miatt: Kadafalvától Miklóstelepen, Szarkáson, Úrihegyen, Csalánoson át Hetényegyháza határáig terjed az illetékességi területük. 

 

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő a polgárőrség közbiztonság fenntartásában játszott szerepét méltatta.


– Kijelenthetjük, hogy ahol polgárőr szervezet jön létre, ott egyből javul a közbiztonság, főként a lakossággal szemben elkövetett vagyon elleni bűncselekmények tekintetében. 

Az állampolgárok biztonságáért szabadidejükben, ingyenesen dolgozó polgárőrök munkája a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik, a hazafiság egy modern formája. 

Polgárőrség nélkül közbiztonság és bűnmegelőzés ilyen formában nem létezne ma Magyarországon – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő és hozzátette: a magyar kormány, a Belügyminisztérium és a rendőrség is stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre. Ennek hatására professzionalizálódik és eszközeiben is fejlődnek az egyesületek. Salacz László a magyar Országgyűlés nevében megköszönte a polgárőrök munkáját.

Fotó: Horváth Péter


Dr. Fekecs Dénes, az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesternek a város egyesületeknek nyújtott támogatását és köszönetet mondott az Országgyűlésnek azért, hogy 200 millió forinttal emelte az országos szervezet idei költségvetését, még biztosabbá téve ezzel jövőjét. 

Pintér Sándor belügyminisztert idézve elmondta, hogy a biztonság olyan, mint a levegő: amikor van, fel sem tűnik, hiánya esetén azonban mindenki kapkod utána.

 Az új autó azt szolgálja, hogy továbbra is biztosított legyen környezetünkben ez a természetesnek tűnő, de mindig munkát igénylő biztonság. Méltatta az egyre gyarapodó kadafalvi polgárőrség erőfeszítéseit, kitérve arra, hogy kiváló az együttműködésük a ballószögi, helvéciai és hetényegyházi polgárőrséggel, ami rendszeresen megtartott közös akciókban is megnyilvánul.


Kerti István alezredes, kecskeméti rendőrkapitány és Czigány János rendőr alezredes a rendőrség polgárőrséggel közös munkáját illette elismerő szavakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában