Kék hír

2022.03.10. 14:41

A megrendelt elektronikai cikk helyett volt, akinek téglát küldtek a mélykúti csalók

Nem kevesebb, mint 29 esetben adott el fiktív termékeket egy csalópáros, amivel több mint 1 millió forintot kaszáltak. A kecskeméti nyomozók egy 20 éves férfit és társát, egy 25 éves nőt gyanúsítanak.

Baon.hu

Nemvárt meglepetés volt a csomagban. Fotó: police.hu

Az első bejelentés 2020. június 10-én érkezett, mivel az egyik internetes oldalon meghirdetett laptopot, a kifizetését követően sem küldte meg az eladó. A vásárló soha többet nem látta a pénzét, és a termékre is hiába várt. Többször próbálta felvenni a kapcsolatot a hirdetővel, de az elérhetetlen lett – írja a police.hu.

 

Ezután sorban érkeztek a feljelentések, amelyeknél megegyezett a módszer: telefont, laptopot, játékkonzolt, fényképezőt, drónt és fűrészt kínált a csaló jutányos áron a potenciális vevőknek.A termékeket egyetlen esetben sem küldte meg, és sokszor még a postaköltséget is kifizettette a jóhiszemű vásárlókkal. Olyan is előfordult, hogy a várva várt csomagban tégla lapult, és volt aki törött készüléket kapott. Az évek során tetemesebb összegre, több mint 1 millió forintra tett szert a hirdető.

 

Az átverésekhez használt számlaszámok azonosságot mutattak, ezért a rendőrök úgy sejtették, hogy ugyanazzal az elkövetővel van dolguk. A nyomozás eredményeként a csalót, egy 20 éves mélykúti férfit idén február 23-án őrizetbe vettek. Társát, egy 25 éves nőt tegnap fogtak el a rendőrök. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy az internetről letöltött képekkel adták fel hirdetésiket, melyekben elektronikai cikkeket árultak jóval a vételáruk alatt. Több számlaszámot is nyitottak, melyeket csak erre a célra tartottak fent. A nyomozók még vizsgálják, hogy más is részt vett-e a bűncselekmények elkövetésében. A két fiatalnak kezdeményezték letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában