Kecskemét

2022.02.18. 15:04

Vacsiközi verekedés: ítéletet hozott a bíróság

A Kecskeméti Járásbíróság garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt 2 év 5 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a kecskeméti férfit, aki 2021 márciusában a vacsiközi Penny áruház parkolójában vascsővel megütött és késsel megszúrt egy másik férfit, aki meg baseball ütővel védekezett.

Hraskó István

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A bíróság is megállapította, amit már az ügyészség is közölt korábban, azaz hogy a most 44 éves vádlott szerelemféltés miatt volt haragban az ügy 49 éves sértettjével. Tavaly március 17-én reggel a vacsiközi Penny áruház parkolójában történt közöttük az összetűzés, ide mindketten autóval érkeztek.

A  vádlott nyomban kiszállt, és a sértett gépkocsijához lépve a lehúzott ablakon keresztül többször megütötte a másik férfit, majd visszaült a saját autójába. Ekkor a sértett is kiszállt, a kezében egy rövid baseballütővel. A vádlott elindult a gépkocsijával, egy kört megtéve megpróbálta a másik férfit odaszorítani a két autó közé, ám ezt a sértett el tudta elkerülni és beült a kocsijába. Épp időben, mert a vádlott nekihajtott a fehér autónak, majd a csomagtartóból kivett egy vascsövet, és a sértettet a nyitott ajtón keresztül legalább tízszer megütötte, egy késsel pedig megszúrta a combját.

A sértettnek ekkor sikerült ellöknie, és most ő következett, egy baseballütővel háromszor a vádlott vállára és hátára ütött. A vádlott a vascsővel többször a feje felé suhintott, a sértett visszamenekült a gépkocsijába, a vádlott ekkor végre abbahagyta és elhajtott a helyszínről, de nem sokkal később a rendőrök elfogták. A sértett a nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, de súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna.

A vádlottat a Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg, és a bíróság is ezt a bűncselekményt állapította meg, a vádlottat 2 év 5 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélve.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője a felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, melyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el – tudtuk meg dr. Sárközy Szabolcstól, a törvényszék sajtószóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában