Vádemelés

2022.02.24. 14:32

Ütötte, rúgta a játékvezetői hármast az izsáki férfi és két társa Kiskőrösön

A Kiskőrösi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki két ismeretlen bűntársával együtt 2021. augusztus 7-én egy kiskőrösi futballmeccs után a játékvezetőt és két asszisztensét bántalmazta.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvívője elmondta, hogy 2021. augusztus 7-én futballmeccs volt a kiskőrösi városi sportpályán, a hazai csapat játszott a Dabas válogatottjával. Az ügy vádlottja, egy izsáki férfi a mérkőzés során a társaival együtt többször szidalmazta a játékvezetőt és két asszisztensét.

A meccs vége után a játékvezető és asszisztensei elindultak az öltöző felé, de a futókör közelében a vádlott és két ismeretlen bűntársa körbevették őket. A vádlott hangosan kiabálva a bal kezével megfogta az egyik asszisztens mezét és elkezdte tolni a sértettet. Ekkor odalépett hozzájuk a játékvezető és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba, közben megpróbált a vádlott és az asszisztens közé beállni.

Ekkor a vádlott nyaktájékon megütötte a bírót, mire odalépett a másik asszisztens, akit az egyik ismeretlen bűntárs hátulról combon rúgott. 

Ezután a vádlott többször fejen ütötte az először bántalmazott asszisztenst. 

Mindezek után a játékvezetői hármas bemenekült az öltözőbe. A többször fejen ütött asszisztens a verés miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a vádlott megbüntetését. A többi sértett nem sérült meg — Dr. Schmidt Gábortól.

A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettén kívül könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön és labdarúgó sportrendezvény látogatásától való eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában