Lezárt ügy

2022.02.16. 07:54

Nyolc üzletbe járt rendszeresen lopni a kecskeméti fiatal

A 17 éves fiatal rendszeres „vásárló” volt több megyeszékhelyi boltban, áruházban. Csak fizetni nem akart soha.

Baon.hu

Fotó: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott egy 17 éves helybéli ellen. A fiú a gyanú szerint 2021 januárjától november elejéig bezárólag nyolc kecskeméti üzletbe járt el rendszeresen lopni. Alkalmanként több tucat csokoládét, márkás tusfürdőket, drága parfümöket tulajdonított el. Vezeték nélküli gamepadot, mosóport, mosogatógéphez való kapszulát is elrejtett a táskájába, ruházatába. Volt olyan hely, ahonnan egyszerre 25 pár zoknit és 4 pár cipőt próbált elvinni, de az is előfordult, hogy több kabáttal és pulóverrel futva távozott. Egy ízben egy női kerékpárt lovasított meg egy áruház elől, ha már éppen arra járt. A biztonsági őrök több esetben tetten érték, ilyenkor az okozott kár megtérült – írja a police.hu.

A fiú rendszeresen, visszatérően károsított meg a boltokat egészen addig, amíg a rendőrök 2021. november 2-án elfogták és őrizetbe vették. A gyanúsított fiatalkorú a bűncselekmények elkövetését elismerte, és azt is elmondta, hogy az ellopott tárgyakat szándékában állt eladni.

A jelenleg is letartóztatásban lévő notórius tolvajt a nyomozók többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják. Ügyében a vizsgálatot befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában