Vádemelés

2022.02.02. 09:44

Mellkason szúrta rokonát a lajosmizsei férfi, másnap egy járókelőbe is belekötött

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és zaklatás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki rokona lakásában dulakodást követően késsel mellkason szúrt egy férfit. Másnap az utcán egy mellette elhaladó gyalogost is megfenyegetett, hogy meg fogja szúrni.

Baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a sértett férfi 2021. május 8-án délelőtt megjelent egy ismerőse lajosmizsei lakásánál, ahol az ajtón és az ablakon dörömbölve követelte, hogy engedjék be. A hangoskodásra a környékbeli lakók is felfigyeltek és megjelentek a ház előtt. Az ott lakó férfi végül beengedte a sértettet, aki egy ismerősét keresve berontott a lakásba. A lakástulajdonos férfi egy közelben lakó rokona – az ügy vádlottja - az ajtónyitáskor a sértett után eredt, majd a lakásban dulakodás közben a nála lévő 8,5 cm pengehosszúságú, sötét színű bicskával felülről lefelé irányuló mozdulattal mellkason szúrta a sértettet – adta hírül a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A sértett a szúrást észlelve kiabálni kezdett, mire a keresett ismerős kijött a fürdőszobából és a sértettel együtt távozott, hogy a helyi rendelőben orvosi segítséget kérjenek.

A szúrás a sértett tüdejét érte, ami miatt légmell és vérgyülem alakult ki nála. A sérülés közvetlenül életveszélyes volt, a sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

A vádlott másnap délelőtt az utcán egy mellette elhaladó járókelőt verekedésre hívott fel, amikor azonban ő ezt elhárította, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy meg fogja szúrni. Mivel a sértett ismerte a vádlott kiszámíthatatlan, agresszív természetét és hallott róla, hogy másokat is bántalmazott már, a fenyegetéstől megijedve, sietősen eltávozott.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában