Kecskemét

2022.02.28. 13:22

Letartóztatásban az áruházi rablással és lopássorozattal gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 30 éves hajléktalan férfinak, akit rablással és lopással gyanúsítanak.

baon.hu

Fotó: Shutterstock

A gyanú szerint a férfi a múlt héten, csütörtökön a reggeli órákban, egy kecskeméti áruházban samponokat rejtett a kabátzsebébe. Amikor az áruházban dolgozó biztonsági őr észlelte a férfi tevékenységét, a ruhájánál fogva tartóztatta fel, azonban a férfi menekülni próbált és félrelökte az őrt. Ezt látva egy pénztárban dolgozó eladónő megfogta az arra menekülő férfi karját, aki azonban szabadulni próbált a fogásból, melynek következtében az eladónő keze nekivágódott a kihelyezett plexiüvegnek.

A biztonsági őr és az eladónő is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a férfit, hogy 2021 októbere és 2022 februárja között több kecskeméti áruházból különböző tisztálkodószereket és élelmiszert lopott el. Az így okozott kár meghaladja a 70 ezer forintot. 

A járásbíróság a bejelentett lakóhellyel nem rendelkező, hajléktalan férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette, míg a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában