Videóval

2022.02.25. 18:37

Börtönbüntetésre ítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt kecskeméti férfit

Első fokon 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék pénteken azt a férfit, akit terrorcselekmény előkészületével vádoltak - tudatta közleményben a bíróság sajtóosztálya.

baon.hu

Fotó: Terrorelhárítási Központ/archív-felvétel

Az ítélet szerint a vádlott felvette az iszlám vallást és titokban az iszlám radikális, dzsihadista irányzatának követője, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója lett.

Az interneten radikális iszlamista, terrorcselekményekkel kapcsolatos tartalmakra keresett rá, online felületeken bombakészítésről, terrorcselekmények elkövetéséről beszélgetett ismeretlen személyekkel, továbbá megkezdte egy házi készítésű szöges csőbomba legyártásához szükséges anyagok beszerzését.

A vádlott, egyik chatpartnerével, Budapesten és vidéken, több helyszínen terrorista merényleteket tervezett.

A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette a vádlott beismerő vallomását, továbbá hogy a bűncselekmény elkövetése idején beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott volt.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezett.

A törvényszék a bűnismétlés veszélyére hivatkozva fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig. Ez a végzés nem végleges.

További cikkeink a témában ide kattintva érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában