Kék hírek

2022.02.12. 11:18

Bolgár embercsempészt fogtak el az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében

A külföldi 11 határsértőt rejtegetett az autójában.

baon.hu

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei 2022. február 12-én 10 órakor az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél – Lajosmizse térségében – intézkedés alá vontak egy bolgár rendszámú járművet, amelyet egy bolgár állampolgár vezetett — írja a police.hu. A rendőrök a kocsiban a sofőrön kívül további 11 külföldit találtak, akik török és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a 42 éves férfi a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfit előállítják és őrizetbe veszik, majd kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában