Galériával

2022.01.31. 09:08

Viharkárok: Bács-Kiskun megyében közel négyszáz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez

A viharos erejű szél miatt Bács-Kiskun megyében közel négyszáz bejelentés érkezett.

baon.hu / Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Az első bejelentés vasárnap délelőtt fél tizenegy előtt futott be, amely szerint Lakiteleken antennát tartó oszlop kidőlt, csak a vezetékek tartják, majd nem sokkal ezután egy szerszámos bódét kapott fel a szél Kecskeméten és ezt követően szintén Kecskeméten, a Csabay Géza körútra riasztották a tűzoltókat, ahol egy negyven négyzetméteres sátrat borított fel a szél – közölte a katasztrófavédelem.

A megye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről is. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

Az óriási szél gyökerestül kifordított egy nagy fenyőfát a kecskeméti Mátis Kálmán utcai bölcsőde udvarán, a fa rádőlt a bölcsőde épületére. Hétfőn 9 óra körül a tűzoltók fűrészelték szét.

Személyi sérülés szerencsére nem történt. A kidőlt fa az ereszcsatornát horpasztotta be két méter hosszúságban és a lapostetőn a villámhárítót rögzítő beton nehezékek közül tolt odébb néhányat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában