Bűncselekmények

2022.01.17. 11:12

Letartoztatták a 15 éves fiút, aki társaival kirabolt egy idős nőt Kalocsán

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 15 éves fiúnak, akit rablással, személyi szabadság megsértésével, kifosztással és lopással gyanúsítanak.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Sárközy Szabolcstól, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk: a gyanú szerint a fiú még 2020 novemberében elkövetett egy rablást Kalocsán, több társával közösen. Éjjel bemásztak a kamraablakon egy idős nő lakásába, az asszonytól pénzt követeltek, amikor pedig ő közölte, hogy nincs neki, az ágyra lökték és erőszakkal ott tartották, miközben értékek után átkutatták a lakást. 

Az asszonyt felszólították, hogy ujjáról húzza le az ezüst gyűrűket és vegye ki az arany fülbevalóját, különben kitépik a füléből. 

A nő a fenyegetés hatására átadta az értékeit. Távozáskor a fiú és társai 4.000 forint készpénzt, egy telefont és egy arany színű karórát vittek magukkal, majd rázárták az idős nőre a szoba ajtaját. A nő az ablakon kimászva, a szomszédoktól tudott csak segítséget kérni. 

Az előzetesbe került fiúnak több más eset a rovásán lehet. Azzal is gyanúsítják, hogy Kalocsán egy részeg férfitől elvette pénztárcájában lévő 6 ezer forintot, a személyi okmányait és a bankkártyáját. Emellett a gyanú szerint még 2020 decemberében egy éjjel egy társával bemászott egy szakmári ház udvarába bemászott és szalámit, májast, sertéshúst, szalonnát, kenyeret loptak el. 

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. 

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védő tudomásul vette, azonban a fiatalkorú törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezése előterjesztésére. A végzés nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában