Videóval

2022.01.27. 11:14

Lecsaptak a rendőrök: kábítószer-kereskedők után kutattak Baján és hat másik helyszínen is

Hét helyszínen kutattak a rendőrök. Az elfogások során egy körözött nőt is előállítottak.

Baon.hu

A drogok csomagolásához, porciózásához használt eszközöket is találtak a rendőrök. Fotó: police.hu

A drogok csomagolásához, porciózásához használt eszközöket is találtak a rendőrök. Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Bűnüldözési Osztálya 2021. április 27-től folytat büntetőeljárást bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu.

2022. január 24-én és január 25-én összehangolt akció keretében hét helyszínen – Budapesten több kerületben, Dunaharasztiban és Baján - végeztek kutatást, Tóalmáson pedig szemlét tartottak a nyomozók. Az akció során 9 embert fogtak el.

D. László 53 éves budapesti lakos, Sz. J. Katalin 38 éves budapesti lakos, Cs. Ákos 41 éves tóalmási, R. Jenő 44 éves budapesti, A. Krisztina 45 éves budapesti, T. Klaudia 32 éves szintén budapesti lakos és B. László 36 éves dunaharaszti férfi a gyanú szerint részt vettek a kábítószerek értékesítésében, ezért ellenük bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.  A gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbevételük elrendelésére került sor, és az illetékes ügyészségnél előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A kutatások során bruttó több mint 500 gramm zöld színű kábítószergyanús növényi anyagot, több mint 85 gramm fehér színű, nedves állagú kábítószergyanús anyagot, a drogok csomagolásához, porciózásához használt tárgyakat, eszközöket és digitális mérleget, mobiltelefonokat, SIM kártyákat, több mint 1 millió 300 ezer forintot és 4270 eurót találtak és foglaltak le a rendőrök.

Fotó: police.hu

Cs. Ákos lakóhelyének szomszédságában 582 tő beltéri körülmények között termesztett, különböző fejlődési stádiumban lévő kábítószergyanús növényi egyedeket és ezek gondozásához szükséges anyagokat, eszközöket is megtaláltak a nyomozók.

A rajtaütés során B. Zsanett 32 éves budapesti nőnél kábítószert találtak, amit fogyasztás miatt vett, ezért őt is gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhet.

Sz. Annamária 33 éves szintén budapesti nő is az egyik helyszínen tartózkodott, akiről kiderült, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt körözik. A nőt az illetékes rendőrkapitányságra előállították.

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában