Illegális bevándorlás

2022.01.17. 08:26

Közel harminc határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 186 határsértőt tartóztattak fel és 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Fotó: Vadnai Szabolcs/MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 6 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Hercegszántó, Mélykút, Kisszállás és Csikéria közigazgatási területén — közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 152 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged-Szentmihálytelek, Ásotthalom, Pusztamérges, Röszke, Kübekháza, Szeged-Szőreg, Újszentiván, Röszke Autópálya Határátkelőhely és Mórahalom közigazgatási területén.

Budapesten 4 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a Nyugati-pályaudvaron és a Könyves Kálmán körúton. Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben összesen 4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, szudáni, marokkói, afgán, tunéziai és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, 11 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában