Videóval

2022.01.26. 09:57

Kést szegezett iskolatársa torkához egy 15 éves diák Kecskeméten

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt felfüggesztett fogházbüntetést kapott egy fiatalkorú kecskeméti fiú, aki pár hete iskolájuk közelében késsel fenyegetőzve akarta rákényszeríteni diáktársát, hogy adja meg a tartozását.

Hraskó István

Kést szegezett iskolatársához. Fotó: Magyarország Ügyészsége

Kést szegezett iskolatársához. Fotó: Magyarország Ügyészsége

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a fiatalkorú vádlott tavaly december 21-én dél körül az egyik kecskeméti középiskola közelében, az utcán odalépett iskolatársához, akivel anyagi vitáik voltak. A vádlott felszólította a 17 éves sértettet, hogy adja meg a tartozását, ami húszezer forint volt.

A fiú azonban nem válaszolt, mire a vádlott elővett egy rugós kést, amit a tartozás behajtásához vitt magával.

- A sértett mögé lépett, bal könyökével beszorította és hátrahúzta a nyakát. A jobb kezében lévő kést pedig a sértett nyakához tette úgy, hogy a kés hegye pár centire volt a fiú nyakától - mondta el dr. Schmidt Gábor.

A vádlott fenyegetőzve közölte iskolatársával, egy hónapja van megadni a pénzt. A sértett azonban nem válaszolt és pénzt sem adott neki. Egy harmadik diák is a helyszínen volt, ő szerencsére elkérte a vádlottól a kést, hogy ne történjen nagyobb baj. A vádlott oda is ada, majd dulakodni kezdett a sértettel, de senki sem sérült meg.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádlott ellen büntetőeljárás indult, ennek során beismerő vallomást tett, megbánta a tettét és bocsánatot is kért a sértettől. A kecskeméti rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a fiatalkorút, majd kezdeményezték a bíróság elé állítását. A Kecskeméti Járási Ügyészség ehét kedden ezt meg is tette, felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és egy év fogházbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztve. A bíróság elrendelte a fiatalkorú pártfogó felügyeletét, kését pedig elkobozta. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában