Kék hír

2022.01.28. 07:55

Ittasan elkötött egy autót a kecskeméti férfi, jogosítvány sem volt nála

A 45 éves férfi szilveszterkor követte el a bűncselekményeket. A kecskeméti nyomozók befejezték ügyének vizsgálatát, és vádemelést javasolnak.

Baon.hu

Fotó: police.hu/illusztráció

Szilveszter késő délelőttjén tett bejelentést egy kétségbeesett kecskeméti lakos a rendőrségen, mert elloptak tőle egy kölcsönkapott autót. A feljelentő leparkolt egy kapu előtt, ám a kocsit nem állította le; járó motorral, őrizetlenül hagyta körülbelül 10 percre, amíg az épületben elintézte a teendőit – írja a police.hu.

Amikor visszatért az utcára, a járműnek már csak a hűlt helyét találta. A térfigyelő és biztonsági kamerák felvétele alapján az intézmény munkatársai felismerték a tolvajt. Az információt azonnal megosztották a helyszínre érkező járőrökkel, akik tűvé tették a várost az autóért, amit egy órán belül meg is találtak. A férfi a városban kocsikázott, amikor a Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőrszolgálati Alosztályának egyenruhásai leállították és intézkedés alá vonták.

Kiderült, hogy B. Péter úgy kötötte el a drága autót, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt mintavételre előállították.

A jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatott helybéli ügyében a nyomozás befejeződött. A kapitányság vizsgálati osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a férfi ellen, akivel szemben szabálysértési eljárás is indult, mert vezetői engedélyét nem tartotta magánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában