Kék hírek

2022.01.20. 08:07

Húsz év után fogták el a kecskeméti késes támadót

A most elfogott vádlott 2001-ben támadt egy asszonyra, akit a földre rántott, majd késsel többször megszúrt.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 2001-ben történt emberölés bűntett kísérletének gyanúsítottját vette őrizetbe - adta hírül a rendőrség.

Kecskeméten, a Halasi úti társasházaknál megtámadtak egy akkor 27 éves nőt 2001. április 11-én este. Az asszonyt egy ismeretlen az épület végén lévő hulladékgyűjtő konténernél a földre rántotta, majd egy késsel többször megszúrta. 

Az áldozat csak a szerencsének köszönhette az életét: kiabálni kezdett, amit két férfi meghallott, ezért azonnal a segítségére siettek. A támadó ekkor elmenekült. A nyomozók a helyszíni szemle során minden lehetséges bizonyítékot összegyűjtöttek, valamint kihallgatták a tanúként szóba jöhető embereket. Megtalálták a közelben az elkövetés eszközét, egy fekete nyelű kést is, azonban az elkövető kiléte nem derült fény, így a nyomozást lezárták.

A történteket azonban nem felejtették el; időről időre elővették a nyilvántartásba vett ügyet, és újabb bizonyítékok után kutattak. 

Ennek eredményeként olyan szakértői véleményeket sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást tovább folytatták, majd 2022. január 18-án 5 óra 45 perckor elfogták az emberölés bűntett kísérletével gyanúsítható K. István kecskeméti lakost.

Forrás: police.hu

A jelenleg már 36 éves férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában