Határvédelem

2022.01.18. 10:05

Hetvenhárom határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 341 határsértőt tartóztattak fel és 67 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

fotó: Illusztráció/police.hu

fotó: Illusztráció/police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Orgovány, Mátételke, Hercegszántó, Homorúd, Kisszállás, Madaras és Zsana közigazgatási területén — írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben, összesen 173 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Szatymaz, Ruzsa, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén. Budapesten 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Fejér megyében, Gárdony területén a rendőrök 7 illegális migránst fogtak el.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Hegyeshalom és Mosonszolnok területén összesen 3 határsértőt tartóztattak fel. Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata, Esztergom és Ács területén összesen 21 határsértőt tartóztattak fel. Nógrád megyében a rendőrök Rétság területén 2 határsértőt tartóztattak fel. Pest megyében Inárcsnál 8, Ócsánál 4 határsértőt tartóztattak fel. Vas megyében a rendőrök Szombathely, Felsőberkifalu és Szentpéterfalva területén összesen 25 határsértőt tartóztattak fel. Veszprém megyében, Várpalotán pedig 15 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 2 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 67 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, 11 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában