Mentőszolgálat

2022.01.24. 16:43

Egy kisfiú mentette meg édesanyja életét Bács-Kiskunban

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán tette közzé, hogy vasárnap egy Bács-Kiskun megyei édesanya rosszul lett és a legidősebb gyermeke mentette meg az életét.

baon.hu

Fotó: Országos Mentőszolgálat/illusztráció

Egyedül volt otthon három gyermekével az az 50 év körüli édesanya, aki hirtelen lett rosszul vasárnap Bács-Kiskun megyében. A nő egyszer csak összeesett és mozdulatlanul feküdt a padlón. A gyerekek ugyan megijedtek, de mégsem estek pánikba. A legidősebb fiú rögtön telefonált az édesapjuknak, aki munkáját félbehagyva, azonnal rohant haza és hívta a mentőket. Hazaérve már éppen megkezdte felesége vizsgálatát, amikor a mentők is megérkeztek. Az asszony nem lélegzett, ezért a mentők azonnal megkezdték az újraélesztését, amihez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott. Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Az asszonyt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!