Frissítve / Galériával

2022.01.28. 13:10

A viharos szél felborított egy kisteherautót az 54-esen, Bócsánál

Az erős szél miatt felborult egy kisteherautó péntek kora délután az 54-es főúton.

Baon.hu / Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítés (16:08):

Helyszíni információink szerint, kerekeire állították a kisteherautót és a vontatmányát is és levontatták az útmenti rétre. A forgalom megindult a baleset helyszínén mind a két irányba.

(15:40):

Jelenleg zajlik a kisteherautó műszaki mentése.

Fotó: Juhász Regina
Fotó: Juhász Regina

(14:50):

Helyszíni információink szerint, a kisteherautó szerelvénye üres volt, emiatt tudta felborítani az erős szél. Úgy tudjuk személyi sérülés nem történt. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Forgalomkorlátozás:

A helyszíni szemle időtartama várhatóan 2 óránál több.

Teljes útlezárás: Útszám: 54; Szelvény: 32;.

Teljes útlezárás: Útszám: 54; Szelvény: 32;.

Terelő útvonal:

54 számú út 19-es kilométer Orgoványi elágazásnál a kamion forgalom kerül terelésre, személygépjármű és a 3,5 tonnás teherautó mehet.

Bócsa Mol benzinkútnál a kamionok visszafordításra kerülnek, a személyautók és a 3,5 tonnás gépjárművek mehetnek – írja a Rutin.

(13:40):

Felborult egy kisteherautó az 54-es főút 32-es kilométerénél, Bócsa és Jakabszállás között. Műszaki mentés céljából a balesethez a soltvadkerti önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – írja a katasztrófavédelem.

Korábban írtuk: 

Péntek kora délután felborult egy kisteherautó az 54-es főúton, Bócsa és Jakabszállás között. A jármű keresztben állt meg az úton, emiatt mindkét sáv járhatatlan.

Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta kollégái jelenleg a helyszínre tartanak. Cikkünk folyamatosan frissül, amint többet tudunk meg a baleset körülményeiről. 

Az előrejelzés alapján a pénteki nap folyamán igen erős, viharos erejű szél várható Bács-Kiskun megyében. Az erős széllökések faágakat szakíthatnak le, fákat dönthetnek ki, és nemcsak balesetveszélyesek, hanem közlekedési akadályokat is képezhetnek. A szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit. Viharos erejű szél esetén zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba – hívta fel a figyelmet a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Amennyiben mégis a szabadban tartózkodnak kerüljék a fákat, haladjanak távol az épületektől hiszen a letört ágak, cserepek, üvegszilánkok sérüléseket okozhatnak. Fontos, hogy a leszakadt villanyvezetéknek senki ne menjen a közelébe, de jelentse be, ha ilyet lát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában