Kék hírek

2021.12.08. 16:11

Tábortűznél ütöttek a migránsokon a dunafalvai polgárőrök

Tábortűznél melegedő migránsokat fogtak a dunafalvai polgárőrök kedd hajnalban.

Horváth Péter

Dunafalva Polgárőr Egyesület

Füstöt észlelt a falu határában található bozótos területen a Dunafalva Polgárőr Egyesület szolgálatban lévő járőrpárja kedden, a hajnali órákban. A helyszínre érve azt látták, hogy 12 hátizsákos idegen állja körül a tüzet azért, hogy melegedjen.

A polgárőrök feltartóztatták az illegális határsértőket és értesítették a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársait, akik a helyszínre érkezve átvették az intézkedést. A férfiak nem rendelkeztek személyazonosságot igazoló okmánnyal és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni.

Mindeközben arról kaptak értesítést a polgárőrök, hogy a faluban is feltűnt egy migráns.

Azonnal az idegen keresésére indultak, akire a Hunyadi utcában találtak rá, amint a település központja felé igyekszik. Ahogy a migráns észlelte a polgárőr autó feltűnését, beugrott egy ház kerítésén azért, hogy elbújjon és csak határozott felszólításra volt hajlandó előjönni. A polgárőrök a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták a bevándorlót. Lemle Zoltán egyesületi elnök értékelése szerint ez az eset is rámutat arra, hogy létfontosságú a polgárőrök nappali és éjszakai járőrözése, mellyel biztosítják a településen élők nyugalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában