Kék hírek

2021.12.24. 07:03

Százkettő határsértőt állítottak meg a Bács-Kiskun megyei határőrök

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 102 határsértőt tartóztattak fel.

baon.hu

Fotó: police.hu/illusztráció

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 102 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Katymár, Hercegszántó-Hóduna, Hercegszántó, Mátételke, Bácsbokod, Homorúd, Vaskút, Kisszállás, Bátmonostor, Bácsalmás és Csátalja közigazgatási területén - írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 120 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Öttömös, Szatmyaz, Szeged-Gyálarét, Kübekháza és Ruzsa közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 2 esetben összesen 33 határsértőt tartóztattak fel Oroszlány és Tata közigazgatási területén.

Tolna megyében 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

Veszprém megyében 1 esetben 14 határsértőt tartóztattak fel Pápa közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, indiai, török, szomáliai, líbiai, egyiptomi, tunéziai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 6 esetben összesen 112 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 47 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 65 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1 emberrel szemben, embercsempészés miatt 4 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában