bűnügy

2021.12.03. 08:58

Pénteken ittas vezetés miatt többen is bíróság elé állnak Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés, illetve eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt gyorsított eljárásban pénteken összesen 20 vádlottat állít bíróság elé, akik közül tizenkilencen Kecskeméten, illetve a környező településeken ittasan vezettek gépjárműveket, egy vádlott pedig eltiltás hatálya alatt vezetett.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az ittas vezetés a leggyakoribb és legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Aki ittasan ül a volán mögé, a saját és mások életét is veszélyezteti. 2021. május 14-től pedig az is bűncselekmény, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt az eltiltás alá tartozó járművet vezet.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas és az eltiltás hatálya alatt vezetők elleni határozott fellépésre. A pénteken bíróság elé állított 20 vádlott – 18 férfi és 2 nő – 2021. szeptember közepe és 2021. november 21. napja között ittasan vezetett személyautót, tehergépkocsit vagy segédmotoros kerékpárt Kecskemét, Tiszakécske és a környező települések utcáin, illetve a térségben lévő főutakon.

Hat vádlott büntetett előéletű, közülük öten ittas járművezetés vagy más közlekedési bűncselekmény miatt voltak korábban elítélve. Négy vádlottnak vezetői engedélye sem volt, egy vádlott pedig balesetet is okozott. Egy záróvonalat átlépve kanyarodott balra, ami során nem adta meg az elsőbbséget egy szemből, szabályosan érkező autósnak, ezért összeütköztek. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg.

Egy súlyosan ittas férfi pedig tehergépkocsit vezetett Kecskemét közelében, de az ittassága miatt lehajtott egy magánútra, majd egy szántóföldön állt meg. Egy férfit kizárólag járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt állít bíróság elé az ügyészség, mert az ittas vezetés miatt büntetett férfi a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt ismét segédmotoros kerékpárt vezetett.

A vádlottak szabadlábon védekeznek, őket a Kecskeméti Járási Ügyészség a pénteken állítja gyorsított eljárásban bíróság elé. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában