galériával

2021.12.01. 18:20

Nyomozás indult a keddi kalocsai baleset miatt

Egyelőre nem tudni miért került a markoló alá az elektromos kerékpáros.

Gábor János

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el a kedden dél körül történt közúti baleset ügyében – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A sajtóügyelet hírportálunk érdeklődésére megerősítette: a kalocsai Vasút és Huszár utcák kereszteződésének közelében egy elektromos kerékpárral közlekedő, 52 éves szakmári férfi volt „a baleset egyik résztvevője”, míg a másik egy CAT gyártmányú munkagép, ami vélhetően a szakaszon zajló útépítésen dolgozott.

Az eset után órákra lezárták az érintett útszakaszt, a helyszínelés a közeli betonüzem parkolójától a Huszár utcai kereszteződésig tartott.

A katasztrófavédelemtől úgy értesültünk, hogy riasztani kellett a város hivatásos tűzoltóit is, mivel a kerékpárost a járműve alól kellett kiszabadítani, majd a mentőknek átadni.

A férfi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, így a gyors elszállítása érdekében mentőhelikoptert is hívtak az életéért sokáig küzdő kalocsai mentősök.

A sérült állapotát információink szerint majd egy órán át próbálták stabilizálni, hogy a helikopter egyáltalán felszállhasson vele, majd egy fővárosi traumatológiára szállítsa.

A megyei kapitányság nem válaszolt arra vonatkozó kérdéseikre, hogy a Vasút utca folyamatban lévő felújítása, a felmart útburkolat, esetleg az időjárás részben, vagy egészben felelőssé tehető-e a balesetért. Mint írták: a Kalocsai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a történteket, és „a nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módjukban adni”.

Ezek is érdekelhetik