Ítélet

2021.12.08. 17:02

Négy migránssal autójában házfalnak csapódott, most börtönt kapott

Jogerősen két és fél év börtönre, egy év járművezetéstől eltiltásra és öt év kiutasításra ítélték azt az ukrán embercsempészt, aki menekülés közben négy afgán migránssal autójában Mélykúton egy ház falának csapódott.

Hraskó István

Forrás: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési osztályának járőrei még április 2-án hajnalban az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá akartak vonni egy Mercedest és a benne utazó személyeket. A sofőr azonban a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, ezért az egyenruhások követni kezdték.

A Mercedes vezetője az üldözése során, Mélykút belterületén egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát az autó fölött, lesodródott a bal oldali útpadkára és nekiütközött egy ház kerítésének, majd a falának. Kiderült, hogy az ukrán sofőr négy, magát afgán állampolgárnak valló illegális migránst szállított, Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarta őket juttatni.

Akkor a rendőrség azt közölte, hogy Mercedest az olasz hatóságok lopás miatt körözik, így a nyomozók lefoglalták.

A vádirat szerint az ukrán férfi az autót bérelte egy ismeretlen személy megbízásából Olaszországban, majd a szerb-magyar határ közelében vette fel a négy migránst, akik közül hárman az utastérbe ültek be, egy bevándorló pedig a csomagtartóban utazott. Az ismeretlen megbízó 1000 eurót ígért a vádlottnak a szállításért.

Az embercsempész Mélykúton 90-110 kilométer/óra sebességgel száguldozott, amikor lesodródott az útról.

A balesetben az egyik bevándorló combcsonttörést, a másik három migráns könnyebb sérüléseket szenvedett. Az embercsempész is megsérült a balesetben, kórházba került, majd a rendőrök őrizetbe vették.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – ítélte el a 41 éves ukrán férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában