Vadászat

2021.12.15. 08:09

Fekete párduc Halason: senki ne próbálja befogni az állatot!

Újabb információk a vadállattal kapcsolatban. A rendőrség arra kér mindenkit, hogy senki se próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot!

baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egy állampolgár tett bejelentést, amely szerint egy nagytestű macska faj egyedét látta a városban.  Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt is készített - kezdte szerdai beszámolóját a rendőrség.

A videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi. Ezen felül a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet a felvételen. A szakértő elmondta, hogy:

  • a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
  • alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
  • nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról. Kérjük, hogy Önök is értesítsék a térségben élő – többek között internetet nem használó – hozzátartozóikat. A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken.

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. 

Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait találták meg a helyszínen.

Forrás: police.hu

Továbbra is kérik a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában