Solt

2021.12.22. 09:29

Fejszenyéllel verte félholtra az ivócimboráját, vádat emeltek ellene

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 májusában egy Solt környéki községben ellökte és egy fejszenyéllel úgy megverte az ivócimboráját, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott egy Solt környéki községben, egy majorban élt, ahol a szállásért és ellátásért cserében állatgondozási és mezőgazdasági munkákat végzett. A sértett is a tanyán élt és dolgozott, de 2021 márciusában a tulajdonos elküldte. A sértett ezután is néha visszatért a tanyára, hogy a holmiját részletekben elvigye. A vádlott és a sértett mindketten italoztak, a közös italozások során gyakran összevesztek, vitatkoztak.

2021. május 23-án délután a sértett ismét megjelent a majorban, ahová két liter borral érkezett. A sértett és a vádlott beszélgetni és italozni kezdtek, de este ismét összevesztek. A sértett a vita hevében az ajtófélfának lökte a vádlottat, majd szitkozódva kilépett a házból. 

A vádlott dühében a sértett után lépett, két kézzel hátulról meglökte, amitől a sértett hasra esett, de ennek ellenére folytatta a szitkozódást.

A vádlott haragjában visszalépett a lakrészébe és magához vett egy műanyag fejszenyelet, amivel a hason fekvő sértettet testszerte, nagy erővel ütlegelni kezdte. A bántalmazás után a vádlott szólt a tanya tulajdonosának, aki értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A sértett a fején és testszerte számos súlyos sérülést, köztük sorozat bordatörést és léprepedést is szenvedett. 

A bordatörésekkel járó levegőgyülem és a léprepedés közvetlenül életveszélyes volt, a sértetten a kórházban életmentő műtétet kellett végezni.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a fejszenyelet is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában