kecskemét

2021.12.02. 08:39

Bevásárlóközpontok üzleteit fosztogatta a bűnbanda

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy 12 főből álló bűnbandával szemben, akik fél év leforgása alatt országszerte bevásárlóközpontok üzleteiből parfümöket, ruhaneműket loptak el. 33 boltból mintegy 3,6 millió forint értékű áruval távoztak.

Hraskó István

Forrás: ugyeszseg.hu

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: az ügy vádlottjai – nyolc budapesti férfi és négy nő – 2019 szeptemberétől 2020 februárjában történt elfogásukig országszerte nagyobb bevásárlóközpontok üzleteit fosztogatták. Módszerük az volt, hogy egyszerre csak ketten-hárman jelentek meg a kiszemelt üzletben, majd egy nagyobb méretű, kibélelt táskába rejtették a lopott holmit. Érdeklődésük a kutyaruháktól, kullancsirtóktól kezdve a márkás parfümökig, táskákig, ruhaneműkig széleskörű volt.

A sorozattolvajok a legnagyobb zsákmányukat egy budapesti drogériában ejtették, ahonnan a bevált módszerrel 54 üveg parfümöt loptak közel 1,6 millió forint értékben. Ugyanezen üzletlánc egy másik üzletéből nyolc üveg parfümöt vittek el, a lopást azonban észlelte a biztonsági őr, aki a menekülő tolvajok kezéből a parfümökkel teli táskát ki tudta kapni, így a kár ez esetben megtérült.

Fotó: ugyeszseg.hu
Fotó: ugyeszseg.hu

A sorozattolvajok egy kecskeméti áruházból ágyneműhuzat-garnitúrákat vittek el fizetés nélkül, majd épp a közelben parkoló autójukba pakolták be, amikor az áruház üzletvezetője utánuk ment és felszólította őket a termékek visszaadására. A tolvajok ekkor bepattantak a járműbe és el akartak hajtani, ezt az üzletvezető úgy igyekezett megakadályozni, hogy az autó mögé állt. A tolvaj sofőr erre nagy sebességgel tolatni kezdett, és kis híján elütötte. Több esetben előfordult, hogy az eladó észlelte a lopást, rászólt a tolvajokra, akik a termékeket hátrahagyva elmenekültek. 33 üzletből összesen mintegy 3,6 millió forint értékű áru ellopása írható a bűnbanda számlájára.

Az ügyészség az elkövetőket többrendbeli lopás bűntettével vádolja, míg az erőszakosan fellépő társuknak rablás bűntette miatt is felelnie kell. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ugyeszseg.hu

A fotók a helyszíneléskor készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában