Kecskemét

2021.12.02. 14:23

Balhéztak és verekedtek a maszk miatt, felfüggesztett börtönt kaptak

A Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban meg is hozta az ítéletet annak nőnek és két gyerekének ügyében, akik hétfőn ütöttek, karmoltak és le is köptek egy biztonsági őrt, aki figyelmeztette őket, hogy nem húztak maszkot.

Hraskó István

Budapest, 2020. április 27. Textilmaszkot osztanak az utasoknak a Nyugati téri aluljáróban 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elõsegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fõpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az egyik kecskeméti áruház üzletvezetője tett bejelentést a rendőrségen hétfőn délelőtt, hogy három vásárló a biztonsági őrüknek támadt. Az alkalmazott felhívta egy 43 éves anya, valamint 22 éves fia és 15 éves lánya figyelmét, hogy az áruház területén maszkot viseljenek (a fiatal férfin nem volt), mire a férfi az őrző-védőnek esett, és csatlakozott hozzá anyja és húga is.

Több alkalommal megütötték a biztonsági őrt a fején és a mellkasán, megkarmolták és egyikük le is köpte.

A biztonsági őr védekezni próbált, azonban a földre került, ahol a vádlottak tovább bántalmazták.

A dulakodás során az áruház áruvédelmi kapuja megsérült, 150 ezer forintos kár keletkezett benne. A vádlottak el akartak menni, de az áruház dolgozói visszatartották őket a rendőrök kiérkezéséig.

A bíróság a vádlottakat garázdaságban és testi sértésben, a 43 éves nőt pedig ezen túlmenően kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek. Az anyát egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre, 22 éves fiát nyolc hónap hónap – végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, míg 15 éves lányát egy évre próbára bocsátotta (ez a büntetés kiszabásának elhalasztását jelenti). Az ítélet jogerős.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában