Ítélethirdetés

2021.12.13. 17:46

A Kiskunhalasi Járásbíróság két ukrán férfit ítélt el embercsempészés miatt.

A Kiskunhalasi Járásbíróság egy 38 és egy 40 éves ukrán férfit ítélt el embercsempészés miatt. Szír migránsokat vittek volna Ausztriába az ukrán embercsempészek

Hraskó István

Forrás: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a vádlottak Szerbiából Magyarországra szökött migránsok Ausztriába fuvarozására vállalkoztak. Autójukkal idén november 22-én Magyarországra utaztak, ahol várták a nyomozás során ismeretlenül maradt megbízójuk utasításait. Ennek megfelelően másnap a szerb-magyar határ mélykúti szakaszára hajtottak, és ott öt-öt szír migránst vettek fel, akik korábban illegálisan lépték át az államhatárt. A 38 éves férfi autóját a rendőrök Kiskunhalason ellenőrzés alá vonták, míg társa a migránsokat a magyar-osztrák határig jutottak. Itt kiszállította utasait, mert neki legálisan kellett volna átlépnie a határt és onnan vitte volna tovább a migránsokat, azonban társa lebukása miatt erre már nem vállalkozott, hanem visszaindult Kecskemétre. Útközben viszont a Körmendi Rendőrkapitányság járőrei előállították.

A bíróság a 38 éves vádlottat 2 év 6 hónap börtönre és 5 év kiutasításra, társát pedig 2 év 8 hónap börtönre és 5 év 4 hónap kiutasításra ítélte. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlottak és a védők fellebbezést jelentettek be, míg az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozata megtételére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában