Vádemelés

2021.12.29. 08:39

A felfüggesztett börtön nem térítette jó útra a jakabszállási férfit, folytatta a betöréseket

Vádat emelt az ügyészség egy többszörösen büntetett jakabszállási férfival szemben, aki Kecskemét szerte tört be családi házakba, tanyákba, és lopott el használati tárgyakat, kéziszerszámokat.

Hraskó István

Gépjármű feltöréssel, kerékpárlopással is próbálkozott. Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a munkanélküli férfit korábbi lopásai miatt  2020 nyarán végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ez sem riasztotta el, hogy folytassa bűnözői életmódját. A felfüggesztés hatálya még tartott, amikor kecskeméti tanyák bekerített udvarára a kerítést átugorva, azon átmászva vagy letaposva bement azért, hogy lopjon. A nyitott garázsokból, tárolókból használati tárgyakat és kéziszerszámokat vitt el.

Egyik esetben a késő esti órákban már éppen összekészítette az ellopni szándékozott holmit, amikor a tanya tulajdonosa megzavarta, ezért a zsákmányt hátrahagyva elmenekült. Még aznap este egy közeli tanyára is bement, ahonnan először csak egy hősugárzót vitt el. Másnap délelőtt azonban visszatért és ekkor már akkumulátorokat, flexet, szerszámos ládát is ellopott. Még ez sem volt elég, harmadnap az esti órákban újból visszament és egy láncfűrészt is magával vitt. A vádlott bűnlajstroma emellett gépjármű feltöréssel, kerékpárlopással és bolti lopásokkal is bővült. 

Az ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és börtönbüntetés kiszabását indítványozza, egyúttal azt is, a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtását is rendelje el a bíróság. A vádlott jelenleg más ügyben letartóztatásban van. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában