Előadás

2021.12.20. 11:54

A biztonságos téli közlekedésre hívták fel a figyelmet a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a járművezetők a téli időszakban is biztonságosan közlekedjenek.

baon.hu

Egy szállítmányozási cég gépkocsivezetőinek tartottak figyelemfelhívó-tájékoztató előadást. Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága minden évszakban felhívja a járművezetők, gyalogosok, kerékpárosok figyelmét a közlekedés aktuális sajátosságaira. Az őszi-téli időszak kiemelten fontos, hiszen – többek között – a különböző csapadékfajták és a korai sötétedés a szokásosnál is nagyobb veszélyeket rejthet magában még a gyakorlott vezetők számára is – közölte a rendőrség.

A rendőrök szombaton egy szállítmányozási cég gépkocsivezetőinek tartottak figyelemfelhívó-tájékoztató előadást. A jelenlévők Farkas Attila c. r. főtörzszászlóstól – a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának baleset-megelőzési előadójától – információkat kaphattak a leggyakoribb baleseti okokról, a kiemelten veszélyes közlekedési szituációkról, valamint ezek megelőzési és elkerülési lehetőségeiről.

A tantermi prezentációt követően a rutinos sofőrök a gyakorlati teendőket – többek között az indulás előtti és menet közbeni feladatokat – már egy járműszerelvény mellett beszélhették át.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában