határvédelem

2021.11.08. 08:53

Nyolcvannyolc határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap 344 határsértőt tartóztattak fel és 172 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Röszke, 2020. január 29. Rendõr és katona járõrözik a röszkei közúti határátkelõhely szomszédságában épült kerítésnél 2020. január 29-én. A határátkelõnél 2020. január 28-án hajnalban migránsok nagyobb csoportja próbált a kerítést megrongálva magyar területre jutni a szerb oldalról. MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Bátmonostor, Herkatcegszántó-Hóduna, Hóduna, Kecskemét, Baja, Madaras, Kalocsa, Kunbaja, Bácsalmás és Kelebia közigazgatási területén – közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 228 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Újszeged, Szeged, Klárafalva, Ferencszállás, Ásotthalom, Domaszék, Makó, Öttömös, Királyhegyes, Szatymaz és Kiszombor közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel Győr közigazgatási területén. Pest megyében 1 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel Dunaharaszti közigazgatási területén. Komárom-Esztergom megyében 2 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel Ács közigazgatási területén. Tolna megyében 1 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, marokkói, palesztin, pakisztáni, afgán, török, szomáliai, algériai, egyiptomi, szudáni, iraki és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben összesen 172 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben, Bács-Kiskun megyében.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, 1 esetben közokirat-hamisítás, 6 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában