kék hírek

2021.11.16. 07:21

Nyolcvanhat határsértőt tartóztattak fel a megyei rendőrök

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 86 határsértőt tartóztattak fel a határon.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 86 határsértőt tartóztattak fel Csátalja, Kunbaja, Bácsbokod, Kelebia, Petőfiszállás, Katymár, Csikéria, Gara, Hercegszántó-Hóduna, Homorúd, Nagybaracska, Tázlár és Kiskunhalas közigazgatási területén – adta hírül a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 141 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Apátfalva, Domaszék, Szeged, Szeged-Szőreg, Öttömös, Röszke, Újszentiván, Szeged-Gyálarét, Kübekháza és Ruzsa közigazgatási területén.

Budapest illetékességi területén 1 esetben 3 határsértőt tartóztattak fel.

Fejér megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Kisapostag közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 4 esetben 34 határsértőt tartóztattak fel Győr, Hegyeshalom és Nagycenk közigazgatási területén.

Tolna megyében 1 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, indiai, iráni, tunéziai, marokkói, algériai, jemeni, iraki, pakisztáni, szomáliai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 159 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: 14 esetben Bács-Kiskun megyében 143 főt, 2 esetben 16 főt Csongrád-Csanád megyében.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 esetben közokirat-hamisítás, 7 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában