nyárlőrinc

2021.11.10. 09:03

Lelőtte a tanyára beszökő pulikutyát, miközben fegyvertartási engedélye sem volt

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfi ellen: az egyik tavaly decemberben barátja kérésére lelőtt egy kutyát, amely sokszor beszökött a másik férfi tanyájára.

Hraskó István

Forrás: ügyészség

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az egyik vádlott nyárlőrinci tanyájának udvarán több alkalommal megjelent egy világos színű, puliszerű, 15 kilós keverék kutya.

A vádlott szólt egy barátjának – az ügy másik vádlottjának –, hogy lője le az ebet. Tavaly december 4-én a déli órákban a barát el is ment a tanyára, magával vitte lőfegyverét, és a tanyatulajdonos ismételt kérésére meglőtte az ebet, amely ismét beszökött az udvarra.

A kutya összeesett a lövéstől és nagy vérveszteséget szenvedett, ennek ellenére megpróbált a helyszínről elmenekülni. Ekkor a tanyatulajdonos vádlott az épület mögé vitte. A lövés következtében az eb vérkeringése összeomlott és különös szenvedést követően elpusztult. A kutyát lelövő férfinak nem volt a lőfegyverre tartási engedélye – mondta el a vádhatóság szóvivője.

Az ügyészség a vádlottakat minősített állatkínzással vádolja, a fegyvert használó férfinak lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában