bűnügy

2021.11.23. 12:48

Lajosmizsén fogták el a szerb embercsempészt, három évre elítélték

A Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban három év börtönre és hat év kiutasításra ítélt egy 38 éves szerb embercsempészt, aki négy szír migráns próbált Ausztriába vinni.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a vádlott október 25-én gyalogosan érkezett az országba a tompai átkelőn, vele volt a nyomozás során ismeretlenül maradt embercsempész társa is. A vádlott a határtól nem messze megkereste a megjelölt gépkocsit, amelynek kerekére fel volt téve a sluszkulcsa. A gépkocsival a bűntársától a telefonjára kapott GPS koordináták alapján a határtól nem messze felvette a már ott várakozó – a határt korábban jogellenesen átlépő – migránsokat. Ezt követően az M5-ös autópályán Budapest irányába indult el, azonban az autópálya-rendőrség rendőrei Lajosmizse térségében elfogták a csoportot és az embercsempészt, aki a sikeres szállításért ezer eurót kapott volna fizetségül.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában