illegális bevándorlás

2021.11.20. 07:41

Bács-Kiskun megyében húsz határsértőt tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 118 határsértőt tartóztattak fel és 110 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 4 esetben összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Vaskút, Kecskemét és Bátmonostor közigazgatási területén – közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 6 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom és Szatymaz közigazgatási területén. Fejér megyében Sárbogárd belterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 11, továbbá Vas megyében Bozsok külterületén 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, kubai, libanoni, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun, 2 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 110 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában két ember ellen embercsempészés és két személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában