baja

2021.11.16. 09:08

Anyukájával akart drogot becsempésztetni magának a börtönbe

A Bajai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fegyházbüntetését töltő férfival szemben.

baon.hu

Forrás: illusztráció

A Bajai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fegyházbüntetését töltő férfival szemben, aki „bika” drognak nevezett új pszichoaktív szerrel átitatott A/4-es papírlapokat akart magának az anyja segítségével postai levélként a fegyintézetbe bejuttatni. A küldemény azonban nem ért célba, mivel a fegyintézet gyanúsnak ítélte és visszatartotta – írja a Bács-Kiskun megyei főügyészség.

A vádirat szerint a fegyházbüntetését töltő kábítószer-kereskedő megszervezte, hogy egy ismeretlen személy 4F-MDMB-BICA hatóanyag tartalmú, úgynevezett „bika” nevű új pszichoaktív anyaggal 15 db A/4-es papírlapot átitasson és azt elküldje a férfi Baja környékén élő anyjának.

A vádlott a vele kapcsolatot tartó anyjával – az ügy másik vádlottjával – megbeszélte, hogy az elkészült preparátumot levélpostai küldeményként feladja a számára. Az asszony az ismeretlen „készítőtől” az otthonában 2020. szeptember 7-én átvette a droggal átitatott papírlapokat tartalmazó nagyméretű borítékot, amelyen feladóként egy ügyvédet tüntettek fel. Ezután a levelet fiának címezve feladta.

A büntetés-végrehajtási intézet azonban gyanúsnak ítélte a küldeményt és nem adta át a férfinak.

Az iratcsomagban az iratok új pszichoaktív anyaggal voltak átitatva, amelynek tiszta hatóanyag tartalma többszörösen meghaladta a csekély mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a férfit és az anyát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, ezért a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy nem szabadulhat kedvezménnyel. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában