videóval

2021.11.11. 09:57

A templom ajtaját is megrugdosta a részeg bajai férfi

A Bajai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 júliusában Baja belvárosában, ittas állapotban egy templom falát rugdosta, lécet tört össze, belerúgott egy közlekedési táblába és más garázda cselekményeket követett el.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a bajai férfi 2021. július 11-én hajnalban a barátaival szórakozott és italozott Baja belvárosában. Hajnali öt óra után az ittas vádlott a területet körülvevő kordon megrongálásával bement a felújítás alatt álló a belvárosi katolikus templom építési területére. Itt magához vett egy tetőlécet, amit a Szent Imre téren földhöz vágott és darabokra törött.

A vádlott ezután belerúgott a templom kapujába, majd elindult a Szentháromság tér irányába. Útja során folytatta a garázdaságot: felborította egy játszóház hirdetőtábláját és megpróbálta elhúzni az ott lévő virágládát.

Dr. Schmidt Gábor azt is megtudtuk, hogy miután ez nem sikerült, a ládából virágot tépett ki, belerúgott egy közlekedési táblába és egy kávézó lánccal összerögzített székeit megkísérelte szétdobálni. Az ittas garázda egy fagylaltozó cégérét is feldöntötte, egy étterem előtt poharakat dobott a földre, végül az Eötvös utcát takarító munkás szemetesládáját az abban tárolt eszközzel együtt fellökte.

A vádlott a templomot ért rongálásokkal a Bajai Római Katolikus Plébániának több mint 36.000 forint kárt okozott, amit a nyomozás során teljes egészében megtérített. Az ittas garázdaságot térfigyelő kamerák rögzítették.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség garázdaság vétségével vádolja. Az ügyész a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő férfivel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában