galériával

2021.10.23. 12:43

Zebrán átszaladó gyalogost gázolt egy autós Kiskunhalason

Gyalogost gázolt egy személygépkocsi szombat délelőtt Kiskunhalason, a Köztársaság utcán. A baleset nem sokkal azután történt, hogy a közeli városközpontban véget értek az október 23-ai megemlékezések. A sérült nőt a mentők kórházba szállították, úgy tudjuk, hogy a megemlékezésen is közreműködő zenekar egyik tagja sérült meg a balesetben.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A baleset a bíróság előtti kijelölt gyalogátkelőnél történt, amikor egy fiatal nő a zeneiskola felől akart átszaladni a zebra túloldalán lévő zenésztársaihoz. A balról érkező személyautó azonban már nem tudott megállni és elütötte a gyalogost.

A sofőr elmondta, úgy látta, hogy a nő az egyik fa mögül rohant ki és egyenesen az úttestre rohant. Elmondta azt is, hogy pillanatok alatt meg tudott állni, mert nem hajtott gyorsan, a gyalogos azonban így is a motorház tetőre esett, ahol nekicsapódott a szélvédőnek majd az úttestre zuhant.

A balesethez perceken belül két mentőautó is érkezett, azonnal megkezdték a sérült ellátását. Úgy tudjuk, hogy nyak- és vállsérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították a fiatal nőt. A helyszínelés miatt egy órán keresztül félpályán lezárták az utat és rendőri irányítás mellett váltakozó irányba haladt a forgalom.

Frissítés: Vizsgálja a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az október 23-án Kiskunhalason, a Köztársaság utcán történt gyalogosgázolás pontos körülményeit. Hürkecz Zoltán rendőr főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre annyit közölt, hogy az eljárás érdekeire tekintettel bővebb információt nem áll módjukban adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában