Csengele / galériával

2021.10.18. 14:42

Tragédia: azonnal szörnyethalt a gyorsvonat elé hajtó autó vezetője

A kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a szegedi tűzoltók vonultak a Bács-és Csongrád-Csanád megye határán fekvő Csengele közelébe, ahol egy vasúti átjáróban gyorsvonattal ütközött egy személyautó. A balesethez mentőhelikoptert és több mentőautót is riasztottak. Kiskunfélegyháza és Kistelek között pótlóbuszok járnak, a helyszínelés ideje alatt a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon késésekre lehet számítani.

Pozsgai Ákos

a_20211018_vonatbaleset_csengele_PA_PN

Fotó:

A baleset Csengele külterületén hétfő reggel 8 órakor egy vasúti átjáróban történt. A személyautó egy fénysorompóval ellátott vasúti átjárón hajtott át, amikor összeütközött a Kiskunfélegyháza felől érkező és Szegedre tartó Kárász InterCity-vel.

A szerelvény több száz méteren át tolta maga előtt a személyautót a síneken, a járműben csak a gépkocsivezető utazott.

Ugyan több mentőautót és egy mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, a férfin már nem tudtak segíteni, az ütközés pillanatában szörnyethalt. Az áldozat holttestét az összeroncsolódott autóból a kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók szabadították ki.

A rendőrség közleménye szerint a vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A közel kétszáz utas mentesítő buszjáratokkal utazhatott tovább.

A Mávinform azt írta a közösségi oldalán, hogy a baleset idején a fénysorompó jól működött, pirosan villogott, tilos jelzést adott.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan hosszabb ideig – azon a szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok, ezért Kiskunfélegyháza és Kistelek között pótlóbuszok járnak. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon akár félórát is késhetnek a vonatok a baleset miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában