illegális bevándorlás

2021.10.25. 08:52

Ötven határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

Bács-Kiskun megyében a szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 50 határsértőt tartóztattak fel és 85 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 7 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Hercegszántó-Hóduna, Kiskunfélegyháza, Nagybaracska, Tompa, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén – tájékoztatott a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Balf és Fertőrákos közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, koszovói, líbiai, marokkói, szerb, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben összesen 111 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 5 esetben 85 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 2 esetben 26 főt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában