tűzeset

2021.10.28. 08:25

Egy ember életét vesztette a kecskeméti háztűzben

Csütörtökön reggel kigyulladt egy családi ház Kecskemét határában.

baon.hu

Fotó: Shutterstock

Frissítés 11.50.: A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint csütörtök reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskemét külterületén, az alsócsalánosi városrészben ég egy ház. Huszonhárom tűzoltó hat járművel rövid időn belül a helyszínre érkezett és megkezdte a lángok megfékezését. A 210 négyzetméteres tanyaépület egyik szobája és a teteje is teljes terjedelmében égett. Az égő húsz négyzetméteres szoba mennyezete beszakadt, a tűzoltók a törmelék alatt egy holttestet találtak. A füsttel teli házban elpusztult egy kutya is. A tűzoltók egy gázpalackot kivittek a tűzből, megakadályozva ezzel, hogy az felrobbanjon. A tüzet háromnegyed tízre sikerült megfékezni.

A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy a hideg időben megemelkedik a lakástüzek száma, érdemes a tragédiák elkerülése érdekében egy füstérzékelőt vásárolni otthonra.

Frissítés 9.40.: Információink szerint a tűzoltók az oltási munkálatok során egy ember holttestét találták meg a házban.

Korábban írtuk:

Csütörtökön reggel kigyulladt egy családi ház Kecskemét határában, az Alsócsalános tanyán. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A tüzet az 52-es főútról is lehet látni. A kecskeméti és a félegyházi hivatásos és a ballószögi önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett jelenleg is dolgoznak a lángok megfékezésén – tudtuk meg Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában