bács-kiskun

2021.10.09. 16:02

Hétfőtől fokozott ellenőrzésre számíthatnak a busz- és tehergépjárművezetők

A közlemény szerint az egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akció elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség október 11. és 17. között Magyarország egész területén, így Bács-Kiskun megyében is a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi – áll a rendőrség közleményében.

Mint írják, a ROADPOL Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában