veszélyes

2021.10.26. 10:22

Harminc gyorshajtót fogtak egy este alatt a kecskeméti rendőrök

A kecskeméti járőrök szombaton éjszaka fokozott ellenőrzést tartottak a város közlekedésbiztonsági szempontból veszélyeztetett területein.

baon.hu

Sokan átlépték a 90 km/h sebességhatárt

Forrás: baon.hu

Fotó: police.hu

A megyeszékhelyen időről időre problémaként merül fel a gyorshajtás, mint az egyik legfőbb baleseti ok. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai e jogsértés megelőzése, valamint a szabálysértések megszakítása érdekében rendszeresen tartanak fokozott ellenőrzést a város különböző területein.

Az akciók helyszínének kiválasztásakor az egyenruhások figyelembe veszik egyrészt az állampolgári bejelentéseket, másrészt a közösségi oldalakon fellelhető bejegyzéseket is, ezért október 23-án este a város szélén elhelyezkedő bevásárlóközpontok térségében állították fel háromlábú mérőműszereiket.

A sebességmérő készülékek sajnos most sem dolgoztak hiába: szombaton este néhány óra alatt 30 olyan autót szűrtek ki a forgalomból, amelyeknek sofőrjei túllépték a megengedett sebességet. A járművezetőkkel szemben a rendőrhatóság közigazgatási bírságot szab ki.

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka, hiszen a sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének.

A gyorshajtás veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét is, azaz a szabálysértő sofőr a felelőtlen magatartásával nem csupán a saját, hanem mások testi épségét is kockára teszi.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában