Bíróság

2021.09.15. 13:41

Szexuálisan molesztálta gyermekét a solti férfi, videót is készített szörnyű tettéről

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést tartana indokoltnak a gyermekét szexuálisan molesztáló solti férfi ügyében.

Zs. D.

Fotós: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezésével egyetértve – hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal a solti férfival szemben, aki szexuálisan molesztálta gyermekét.

A fellebbviteli főügyészség közlése szerint a férfit a bíróság – nem jogerősen – 7 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, többek között azért, mert

kiskorú gyermekével folytatott szexuális cselekményt.

A férfit a Kecskeméti Törvényszék szexuális erőszak, gyermekpornográfia és kiskorú veszélyeztetése miatt nem jogerősen 7 év 6 hónap szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte. A bíróság megszüntette a szülői felügyeleti jogát mindkét kiskorú gyermeke vonatkozásában.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a solti otthonában 2017 novemberétől 2019 nyaráig a – nála láthatáson lévő – kiskorú gyermekei előtt a barátnőjével többször szexuális kapcsolatot létesített.

Az apa az egyik gyermekével többször folytatott szexuális cselekményt, amelyről videófelvételt készített.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás aránytalanul enyhe. A hosszabb időn át, a gyermekei sérelmére elkövetett bűncselekmények jellegére és konkrét tárgyi súlyára, illetve azok elkövetésének körülményeire figyelemmel hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt.

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában