vádemelés

2021.09.27. 09:05

Széttörte az apja fején a kapát egy férfi Lajosmizsén

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával úgy megverte a saját apját, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az indulatos, agresszív természetű vádlott és apja együtt laktak egy lajosmizsei házban. 2020. április 18-án este összevitatkoztak a ház udvarán, az apa az erősebb fizikumú fia elől bemenekült a ház szobájába, ám a vádlott az udvaron felkapott egy horolókapát és felindult állapotban utána futott.

Az apa félelmében becsukta maga után a szobaajtót, de fia betörte az ajtó üvegezett részét, bement és a kapával többször megütötte az apja fejét. Olyan erőseket ütött, hogy a szerszám feje is letört a nyeléről.

A vádlott ezután elment, miközben apja a fején, mellkasán és a karjain több sérülést, köztük életveszélyes sérülésként a homlokcsont mindkét oldalának darabos törését és agyzúzódást szenvedett.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlottat a megyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában